Youth of Szécsény 2023

Youth of Szécsény 2023
Jelentkezés
Csatlakozz az Egyesek Ifjúsági Egyesület „hagyományos” nyári táborához és 32 nemzetközi és magyarországi fiatallal együtt legyél részese egy rendkívüli programnak! Egy sokszínű közösség alkotójaként a tábor 16 napja alatt lehetőséged lesz hozzájárulni küldetésünkhöz: esélyt adni a helyi halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok számára, hogy életminőségük javuljon.

Tarts velünk, tegyük együtt jobbá a Nógárdi fiatalok és gyeremekek életét!

Röviden

Június 23-tól július 8-ig a Kreatív Térben – Hollókő világörökségi falujában – interkulturális és kreatív tanulási foglalkozásokat és nem-formális oktatási programokat tarthaszt a közeli falvakban (ifjúsági központokban és nyári táborokban) a helyi, kevesebb lehetőséggel rendelkező gyermekek és fiatalok számára.

Nemzetközi közösség

16 napot fogsz eltölteni 32 önkéntes társaddal együtt a világ minden tájáról. Multikulturális tanulási tapasztalatot szerezhetsz azzal, hogy együtt élsz és dolgozol a hangulatos ifjúsági központunkban, és egy jó ügyért cselekszel. Felejthetetlen nyári élmény lesz, miközben Nógrád megye gazdag kulturális örökségeit is felfedezheted, ami amúgy Magyarország egyik legszegényebb régiója.

Tevékenység

Angol (és magyar) kreatív workshopokat és foglalkozásokat tartunk a mélyszegénységben élő helyi gyerekeknek és fiataloknak: együtt játszol, táncolsz, fotókat és videókat készítesz, kézműveskedsz velük és segítheted majd a külföldi fiatal önkéntesek bemutatkozását. A két hét során bejárhatod majd a környező falvakat, ahol nyári táborokban veszünk részt, vagy önálló non-formális tanulási programokat tartunk a jelenlétházakban. Továbbá részt vehetsz a Kreatív Tér és egyéb helyi közösségek tevékenységében is. Július 1-2 szabadnap lesz, amikor az estéken kívül is jut idő a közös szórakozásra: szabadtéri kempingezés, sportolás, túrázás, kerékpározás, saját mozi vagy színház létrehozása, vagy amit a csapat kitalál. Július 7-én pedig egy feldolgozó workshopot és egy hivatalos zárórendezvényt tartunk.

Fejlődés

Kétnapos felkészítést tartunk június 24-25-én, hogy segítsünk az ifjúsági munkánba történő bekapcsolódásod. Non-formális módszereket és gyakorlatokat ismerhetsz meg, valamit a gyerekekkel való munka szabályait, kereteit, további átbeszéljünk az Európai Szolidaritási Testület és a YouthPass lehetőségeit is. Mentorok és ifjúsági munkások gondoskodnak személyes és szakmai fejlődésedről, rendszeres mentor találkozók szervezésével, hogy biztonságos teret teremtsenek a megosztásnak és a közös gondolkodásnak, reflexiónak. Csapatunk készen áll arra, hogy segítsen neked a kreatív tanulási foglalkozások kitalálásában és megvalósításában, hogy egy csodálatos, örömökkel és izgalmakkal teli két hétben legyen részed.

Szállás

A Kreatív Tér Ifjúsági szálláson fogsz élni, amelyet gyönyörű természet vesz körül. Ez egy 3 szintes kőépület 4-6 ágyas szobákkal, amelyek mindegyike saját zuhanyzóval és WC-vel rendelkezik. Az épületet most újítottuk fel (új fürdőszobák, újrafestett szobák).

Cím: 3176 Hollókő, Orgona út 31. GPS koordináták: 47.99372,19.591391
Honlap: https://kreativter.hu/
Az épületében található konyha, étkező, közösségi helyiség és mosókonyha. Mosógép, internet, főző- és sportfelszerelés biztosított.

Étkezés

Az étkezést naponta háromszor biztosítjuk, amelyet egy profi szakácscsapat főz, speciális diétás lehetőségekkel (vegán, tejmentes, gluténmentes stb.).

Utazás

Érkezhetsz egyből Hollókőre vagy velünk tarthatsz Budapestről egy közös busszal a nemzetközi résztvevőkkel együtt. A Budapestre történő utazást neked kell megszervezned és a költségeket fedezned. Kérjük, hogy legkésőbb június 23-án 17.00 óráig érkezz meg Budapestre, a KÖKI terminálhoz (Budapest, Vak Bottyán u. 75/A-C, 1191), ahonnan együtt jövünk vagy érkezz meg önállóan 19.00ig Hollókőre a KreatívTérbe.
A tábort követően az útiköltséget Magyarországon belül 23EUR-ig tudjuk megtéríteni. A jelentkezésed elfogadása után pontosítjuk a részleteket. A visszatérítéshez kérjük, hogy az utazással kapcsolatos összes dokumentumot (receptek, beszállókártyák, stb.) őrizd meg. Itt találod az utazási költségtérítésre vonatkozó teljes útmutatót:https://egyesek.hu/en/travel-reimbursement-guide/

Zsebpénz

A tábor elején az Európai Szolidaritási Testület támogatásának részeként 80 eurót kapsz zsebpénzként.

Videó

Galéria