RIPORTER: Fel a hegyre! Ifjúsági csere

RIPORTER: Fel a hegyre! Ifjúsági csere
Jelentkezés

Munka

Szeretnél találkozni más 14-18 éves, különböző háttérrel rendelkező fiatalokkal, és videókat készíteni velük? Szeretnél egy emberi kalandot átélni a Vogézek közepén?

Ennek a projektnek a középpontjában az áll, hogy megtanulod, hogyan kell videoriportot készíteni! A minket körülvevő lakosok és a táj filmezésével lehetőséged lesz arra, hogy saját üzenetedet közvetítsd.

Az elzászi Vogézekben találkozunk a völgy lakóival (méhészek, erdészek, gazdálkodók, helyi egyesületek, falusi polgármesterek…), hogy kapcsolatot teremtsünk az elzászi vidéki élet és a saját falusi vagy városi életünk között! Augusztus 13-án a projektet egy nagy ünnepség zárja, ahol a völgy lakóival közösen egy videovetítéssel és nemzetközi gasztrónómiával egybekötött est formájában. Ez egy szép módja lesz annak, hogy lezárjuk ezt a kalandot mindazokkal, akik részt vettek benne, és a környékbeli érdeklődőkkel.

A tanulásban egy motivált, 4 fős (1 magyar, 1 német és 2 francia) tréneri csapat támogat majd:

  • Videotechnikai képzés (forgatókönyv készítése, filmezés és képszerkesztés megtanulása).
  • Meglátogatod a régiót, és beszélgetsz a lakosokkal az életükről és a tiédről is mesélhetsz.
  • Interkulturális játékokat fogtok kipróbálni, hogy megismers a többi résztvevő kultúráját és megoszd a sajátodat.
  • Közösen szervezzük meg az életet: étkezések, tevékenységek, közösen meghozandó döntések!

Nem szükséges tapasztalat, csak a motiváció, hogy találkozz más fiatalokkal és együtt élj velük! A videózás kapcsán nincs szükség különösebb előképzettségre. Ezzel párhuzamosan, kihasználva a kultúrák közötti dinamikánkat, akciókat fogunk szervezni, hogy felhívjuk a figyelmet a nemzetközi szolidaritásra és a diszkrimináció elleni küzdelemre.

Szállás és étkezés

A Maison Louise Schepplerben, egy kollektív fogadóközpontban leszünk elszállásolva. 3-4 fős szobákban fogunk aludni. A központ felszereltségéhez konyha, mosdók, mosdókagylók és zuhanyzók tartoznak. Kérjük, hozd magaddal a hálózsákodat, ágyneműt és párnát biztosítunk. Az ennivalókat közösen, felváltva fogjuk elkészíteni, az alaponyagokat a projekt biztosítja. A helyi és/vagy biotermékek vásárlását fogjuk előnyben részesíteni.

Ez egy OFAJ projekt, ami azt jelenti, hogy a résztvevők utazási támogatást, szállást és étkezést kapnak.

Helyszín és szabadidő

Fouday 350 lakosú, történelmében gazdag község a Bruche-völgyben, a Champ du Feu hegység lábánál található. A Chirgoutte összefolyásánál, erdők és legelők veszik körül. Strasbourgtól 50 km-re nyugatra található.

Gyaloglás, lovaglás, fesztiválok, piacok, múzeumok stb. Közösen szervezzük majd meg, hogy miben vegyünk részt a rengeteg lehetőségből.

Útvonal a találkozási ponthoz

Párizsból nagysebességű vonattal érdemes Strasbourgba utazni vagy direktben oda repülővel, majd egy másik regionális vonattal Schirmeckbe. Július 31-én délután 4 és 7 óra között találkozunk Schirmeck állomáson (67130).