Az ifjúsági munka új világa tárult fel előttem

Szandi
2024. 03. 15.

 

Hallottál már az Erasmus fiatal vállalkozóknak programról? Nekem is újdonság volt, csak kb. 1,5 évvel ezelőtt szereztem tudomást róla, és most fejezem be a 6 hónapos munkát az Egyeseknél ennek a projektnek a keretében. Őrület, hogy milyen gyors az élet.  Az Erasmus fiatal vállalkozóknak egy határokon átnyúló csereprogram, amely új vagy feltörekvő vállalkozóknak ad lehetőséget arra, hogy más résztvevő országok tapasztalt, kisvállalkozásokat vezető vállalkozóitól tanuljanak.

Írtam egy üzleti tervet, jelentkeztem, megtaláltam az Egyeseket, és 2023 szeptemberétől már Budapesten élek. Hat hónapot töltöttem az Egyesek budapesti irodájában, és projektkoordinátorként dolgoztam. Korábban marketinggel foglalkoztam az informatikában, és váltani akartam. Ezért is volt nagyszerű ez a program. Egy teljesen más környezetbe kerültem, amibe enélkül talán nem jutottam volna be ilyen könnyen.

Sokat tanultam arról, hogyan kell projekteket írni, és hogyan kell azokat az elejétől a végéig koordinálni, ugyanakkor lehetőségem volt részt venni az Egyesek képzők képzésén (Keys For Change Reloaded) és sok más nagyszerű projektben, amelyeket az Egyesek szervezett. Sokat tanultam arról, hogyan kell működnie egy ifjúsági szervezetnek, és néhány alkalommal lehetőségem nyílt arra is, hogy nemzetközi önkénteseinkkel együtt vagy képzéseken workshopokat vezessek.

A magyar nyelvtudásomat is fejlesztettem, a legnagyobb kihívást bizonyára az jelentette, amikor az egyetemen beszéltem a diákoknak a programjainkról - magyarul, ami sikerült, és jó érzés volt. De nagyon szórakoztató is volt. Nem csak Budapesten lenni, ami tele van remek rendezvényekkel, bulikkal és brunch-helyekkel (és ezt szerettem a legjobban). Hanem az is, hogy részese lehettem a tréningek és ifjúsági cserék világának, tele mókával, színházzal, tánccal, előadásokkal... ahogy azt néhány képen is láthatjátok.


Egy másik nagyszerű dolog - a kapcsolatépítés! Sok nagyszerű szervezettel és nagyszerű emberrel találkoztam a projekteken résztvevőként vagy facilitátorként, és mindannyiuktól sokat tanultam. Mindenképpen ajánlom, hogy próbáld ki az Erasmus for Young Entrepreneurs programot, ha van egy üzleti ötleted, de akkor is, ha szeretnél változtatni a karriereden és sok új kapcsolatra szert tenni - mind a munka, mind a barátságok terén.

Ha többet szeretnél tudni róla, itt találsz információt: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

Maradj képben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legújabb lehetőségekről és eseményekről!

Oszd meg másokkal is!