Általános szerződési feltételek

1989. 04. 01.

Általános szerződési feltételek

egyesek.hu szolgáltatások

Jelen Általános Felhasználási Feltételek (ÁSZF) határozzák meg az Egyesek Ifjúsági Egyesület (a továbbiakban: Szolgáltató vagy Szervezet vagy Egyesek) üzemeltetésében működő egyesek.hu honlap (a továbbiakban: honlap) felhasználásának feltételeit. A honlap, illetve egyes tartalmi elemeinek megnyitása, s bármely szolgáltatás igénybevétele az egyesek.hu honlap használatára és szolgáltatásaira vonatkozó szerződési feltételek és adatkezelési elvek elolvasását és elfogadását jelenti.

Üzemeltetői adatok

Név: Egyesek Ifjúsági Egyesület
Székhely: 1132 Budapest, Visegrádi utca 52/A.
Adószám: 18239799-1-41
Nyilvántartási szám: 01-02-0008835
Szerződés nyelve: magyar
Ügyfélszolgálat: info@egyesek.hu
Telefon: +36-1-321-0495

A szolgáltatási szoftver az Egyesek Ifjúsági Egyesület tulajdona. A szolgáltatást az Egyesek Ifjúsági Egyesület üzemelteti.

Az oldalon keresztül történő bankkártyás fizetés minden esetben a Barion Payment Zrt. által üzemeltetett fizetési rendszeren keresztül történik, amelyhez a Szolgáltató nem fér hozzá.

I. Fogalmak

Jelen ÁSZF alkalmazásában:

Adomány vagy adományozás: Az Adományozó által a Szervezet számára ellenszolgáltatás nélkül, pénzeszközben nyújtott támogatás a jelen ÁSZF elfogadásával, amely a honlapon keresztül bankkártyás fizetés, illetve telefonhívás vagy SMS formájában történhet.

Adományozó: A Szervezet számára ellenszolgáltatás nélkül, pénzeszközben nyújtott Adományozást nyújtó személy vagy szervezet, amely elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglalt feltételeket.

Adományozói regisztráció: Az Adományozó számára fennálló lehetőség, hogy adatai rögzítésével egyszerűsítve a jövőbeli adományozást saját adminisztratív felületén követni tudja az Adományait, illetve a projektmegvalósítás folyamatát.

Bankkártyás adományozás: Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. A bankkártyás fizetési mód, amely az Barion Payment Zrt. felületén történik, és amelyért a Szolgáltató nem tartozik felelősséggel, illetve amelynek tranzakciós adataihoz a Szolgáltató nem fér hozzá.

Célösszeg: A Projekt megvalósításához szükséges összeg, amelyet a Szervezet a Projekt feltöltése során határoz meg. A Szervezet dönthet úgy, hogy a Célösszeg elérését követően is folytatja az adományok fogadását.

Felhasználó: Látogató, Adományozó, Regisztrált Adományozó.

Honlap: A Szolgáltató által üzemeltetett egyesek.hu internetes oldal.

Látogató: A honlap tartalmát részben vagy egészben megismerő személy.

Megosztás: A Projekt közösségi média csatornán, e-mailben vagy bármilyen más módon történő terjesztése, népszerűsítése.

Megosztó: Az a látogató, aki a Projektet népszerűsíti saját közösségi média csatornáján, e-mailben vagy bármilyen más módon.

Projekt: Az a meghatározott cél, amelyre az adományozás történik. Három fő típusa van a projekteknek: egyéni támogatás, projekt támogatás, működés támogatás.

Rendszeres bankkártyás adományozás: A bankkártyás adományozás havi rendszerességű változata, ahol az Adományozó által beállított adományösszeg minden hónap 11-én kerül levonásra. Az Adományozó az OTP oldalán jelszót ad meg, amelynek megjegyzésével a szolgáltatás később lemondható, a kártyaadat módosítható közvetlenül az OTP-nél, illetve a honlapon történő regisztráció esetén a honlapon is lemondható, és az adományozni kívánt összeg módosítható.

Regisztrált adományozó: Az az Adományozó, aki email címe és egy jelszó megadásával regisztrált a rendszerben, ezáltal saját adminisztratív felülettel rendelkezik, ahol követheti adományait, illetve belépve, az adatai esetenkénti megadása nélkül egyszerűbben adományozhat.

Szervezet: Egyesek Ifjúsági Egyesület

Szolgáltató: Egyesek Ifjúsági Egyesület

Telefonos adomány/adományozás: Az Adományozó által a Szervezet számára telefonhívással vagy SMS küldéssel nyújtott hívásonként vagy SMS-enként 500 Ft támogatás, amely előfizetéses szerződés esetén csak akkor kerül a szervezethez, ha az Adományozó kiegyenlítette a vonatkozó havi számláját.

Telefonhívással: A 13600-as számot tárcsázva, majd a hangjelzés után a 65-ös kétjegyű mellékét beütve tud az Adományozó 500 Ft-tal támogatni.

SMS küldéssel: A 65 technikai kódot SMS-ben a 13600-as számra elküldve tud az Adományozó 500 Ft-tal támogatni.

A telefonos adományozási programban a Szervezet az egyik kedvezményezett, működtetését négy nagy hazai telekommunikációs szolgáltató, az Invitel, a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország összefogása teszi lehetővé, a jogi környezetet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szabályozása teremtette meg.

Adomány igazolás kiadásának módja:

Egyéni vállalkozó és egyéb jogi személyek esetén az adományozó a Szervezet részére a következő adatokat megküldi az info@egyesek.hu címre legkésőbb az adományozás tárgy évét követő év január 31-ig:

  • Magánszemély részéről: név, lakcím, adóazonosítójel, email cím;

  • Jogi személyek részéről: cégnév, adószám, cégjegyzékszám, email cím;

A Szervezet az adomány igazolást legkésőbb február 5-ig a megadott email címre elküldi.

II. Alapvető feltételek, az ÁSZF hatálya

Az ÁSZF tartalmazza a Szolgáltató és a honlapot használó személyek, szervezetek közötti szolgáltatási viszonyban a felek jogait és kötelezettségeit.

A Felhasználók jelen ÁSZF rendelkezéseit a regisztrációjuk időtartama, illetve a honlap szolgáltatásainak igénybevétele ideje alatt kötelesek teljesíteni.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget a Felhasználók tevékenységéért, és rajta keresztül az Adományozók a Szervezet felé nem érvényesíthetnek jogokat.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a szolgáltatások igénybevételét ne engedélyezze.

A Szolgáltató érdekkörén kívül eső technikai problémákért (különösen, de nem kizárólag e-mail cím törlése, elérhetetlensége, kapcsolati hiba, a szerver számítógépek teljesítménye, a hálózati leterheltség, a hálózati torlódás, a lefedettség, valamint a biztonságos hálózati kapcsolat fenntartása) a Szolgáltatót felelősség nem terheli, és kizár mindennemű kártérítési igényt. A Szolgáltató kizárja a felelősségét a honlap rajta kívülálló okokból történő meghibásodásáért, amely időtartam alatt az nem vagy korlátozottan használható, ugyanakkor haladéktalanul megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a hiba okát mielőbb feltárja, illetve megszüntesse.

A Szolgáltató vállalja, hogy vitás kérdésekben kölcsönös megegyezésre törekszik, és együttműködést tanúsít a vita kölcsönösen elfogadható rendezése érdekében.

  1. Szolgáltatások és igénybevételük, díjazás

  2. Projektek (“Projektek támogatása”)

Projektek feltöltése a honlapra ezen ÁSZF alapján történik.

Projektek feltöltésére kizárólag a  Szolgáltató jogosult.

A Szolgáltatónak joga van  Projektek szerkesztésére és törlésésre. Az Adományozó ezzel kapcsolatban semmilyen kárigénnyel nem élhet a Szolgáltató felé.

Szolgáltatási díjak

A Bankkártyás  adományozás esetén a bankkártyás fizetésre vonatkozó díjai az Barion Payment Zrt. által kerülnek levonásra. A Szervezet bankszámlájára már az ezen költséggel csökkentett összeg kerül átutalásra.

Projekt lezárul:

A Célösszeg elérése esetén. Az utoljára regisztrált anyagi Adományozás, amellyel átlépte az összegyűlt Adományok összege a Célösszeget, teljes egészében az összegyűjtött Adományok része.

Bármely  Projekt esetén a  projekt lezárható. Ebben az esetben a Szervezet továbbra is jogosult felhasználni az addig befolyt adomány összegét.

A Szolgáltató a Projektekre érkezett Adományokat saját pénzintézeti számlán tartja, a Bankkártyás Adományok közvetlenül a Szervezethez érkeznek a Barion Payment Zrt.-től. A telefonos és SMS adományok szintén közvetlenül a Szervezet bankszámlájára érkeznek a NIOK-tól a szolgáltatás költségeinek levonása után.

Az összegyűjtött Adományok (bankkártyás, telefonos, sms) összegének 10%-át a Szolgáltató a honlap technikai fenntartására, adminisztrációjára, illetve a banki költségek fedezésére adomány címen felhasználhatja. Szolgáltató az Adományok összegének 90%-át  a megadott Projekt céljaira használja fel, amely Projektekről a Szervezet az éves közhasznúsági mellékletben összesítve számol be.

Az Adományozó tudomásul veszi, hogy amennyiben az egyéni vagy a projekt cél – a célösszeg elérésének nem teljesülése miatt – nem megvalósítható, az adomány teljes összege a Szervezet működési céljára kerül felhasználásra.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a honlapon és egyéb kommunikációs csatornákon a Projekteket népszerűsítse, továbbá, hogy a honlapon hirdetéseket, bemutatókat, illetve Adományozói üzeneteket elhelyezzen.

A  Projektek a gyűjtési időszak lejárta után a honlapon nyilvánosan hozzáférhetőek maradhatnak.

Amennyiben a Projekt megvalósítására előre nem látható, és a Szervezetnek fel nem róható okból nincs lehetőség, úgy a befolyt Adományokat egy tartalmában hasonló projektre vagy a működésére költheti.  

Beszámoló

A Szervezet vállalja, hogy előzetesen a tervei szerint, illetve utólag az éves közhasznúsági melléklet által tájékoztatja a honlapon Adományozóit az Adományok felhasználásáról következő év június 30-ig.

III. Adományozók

Adományozói Regisztráció

Adományozói regisztráció a következő adatok megadásával lehetséges:

  •         Email cím

  •         Jelszó

Az Adományozói regisztráció nem kötelező, azonban az Adományozónak lehetőséget biztosít Adományainak követésére, illetve a rendszeres bankkártyás adományozás lemondására.

Adományozás menete

Adományozási tevékenység a honlapon kizárólag jelen ÁSZF elfogadásával, annak szabályai szerint történhet.

Adományozásra bármely magánszemély vagy szervezet jogosult bankkártyával. Az Adományozó a következő bankkártyákat használhatja a honlapon: MasterCard (dombornyomott), VISA (dombornyomott), American Express (dombornyomott), VISA Electron (nem dombornyomott), Maestro, Google Pay, Apple Pay.

Az Adomány oldalon belül a különböző kategóriák egyikére kattintva találja a Felhasználó a különböző opciókat.

  • “Egyéni kampányok” kategóriában az aktuális programjainkat, ahol 1-1 résztvevőt támogathat a Felhasználó. Itt a támogatandó barát/ismerős nevét, és az adomány összegét kell megadni.

  • “Projektek támogatása” kategóriában a Szervezet által megalkotott Projektek szerepelnek, amelyre jelenleg gyűjtés zajlik. Itt az összeget kell megadni a Felhasználónak.

  • “Támogasd az Egyeseket” különböző értékű adomány ajánlható fel a Szervezet működési költségeire.

Minden esetben az adatok megadása és az "Általános Szerződési Feltételek" elolvasása a “Fizetés” gombbal lehet továbbhaladni a folyamaton.

Ezek után az Adományozó továbblép az Barion Payment Zrt. oldalára, ott adhatja meg bankkártyája adatait, amelyek a fizetéshez szükségesek. A bankkártya adatokhoz sem a Szolgáltató, sem a Szervezet nem fér hozzá, azok kezelése az Barion Payment Zrt. rendszerében történik.

Az Adományozást követően az Adományozó köszönő üzenetet és visszaigazoló információkat kap.

Az Adományozó által nyilvánosságra hozott adományozói üzenetet a Szolgáltató felhasználhatja a honlap népszerűsítésére az Adományozó nevének megjelenítésével vagy anélkül.

Az egyesek.hu oldalon található számláló működése

A számláló a Szolgáltató adománygyűjtő eszközein keresztül befolyt adományok bruttó összegét dokumentálja. Minden eszköz esetében az adomány teljes összegét veszi figyelembe, azaz a Szolgáltató által kiszabott díjak, visszatartott adományok, a telefonszolgáltatók által levont végződtetési díjak, illetve a fizetési rendszerek által levont bankkártyás fizetési költségek nem kerülnek levonásra ebből az összegből.

IV. Adatkezelés

A Szolgáltató kizárólag a hatályos adatvédelmi előírásoknak, illetve a jelen ÁSZF és az egyesek.hu oldalon szintén közétett Adatkezelési Szabályzat keretei között rögzíti és használja a honlap szolgáltatásainak igénybevétele során tudomására jutott személyes adatokat.

Adattovábbítási nyilatkozat:

Elfogadom, hogy az Egyesek Ifjúsági Egyesület (1132 Budapest, Visegrádi utca 52/A III/3. ) által az egyesek.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az Barion Payment Zrt. (1117 Budapest, Irinyi József utca 4-20. 2. emelet), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, illetve egyéni kampány esetén motiváció, profil kép, célösszeg.

Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

V. Felhasználó egyéb jogai és kötelezettségei

Panaszkezelés

A Látogatók és Adományozók panaszaikat, észrevételeiket e-mailben a info@egyesek.hu címre küldhetik. A panaszokat az Egyesek Ifjúsági Egyesület 30 napon belül kivizsgálja, és a vizsgálat eredményéről a megadott e-mail címen értesíti a bejelentőt.

Lemondás az adomány (ajándék) visszakövetelési jogáról

A szerződő felek kijelentik, hogy az adományozó a támogatással kapcsolatos polgári jogban biztosított visszakövetelési jogáról feltételek és korlátozások nélkül kifejezetten lemond.

Az Adományozó a jelen ÁSZF alapján szabályozott adományozási szerződést csak a másik fél súlyos szerződésszegése esetén mondhatja fel, illetve állhat attól el, vagy tagadhatja meg a teljesítést. Súlyos szerződésszegésnek minősül az adomány céllal ellentétes felhasználása.

VI. Kapcsolattartás

Kapcsolattartás a Szolgáltató részéről:

Ügyfélszolgálat: info@egyesek.hu

A Szolgáltató a Látogatókkal és az Adományozókkal a honlapon keresztül kommunikál.

VII. Záró rendelkezések

A Szolgáltató jogosult jelen ÁSZF-et az új változat a honlapon való közzétételével módosítani.


 

Maradj képben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legújabb lehetőségekről és eseményekről!

Oszd meg másokkal is!