Wider Horizon II

Wider Horizon II

A program az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) keretében valósul meg. Ez a program lehetővé teszi, hogy fiatalok külföldön működő szervezetek munkájába kapcsolódjanak be, angolul tanuljanak, barátságokat kössenek más országból érkezett fiatalokkal, és hasznos munkatapasztalatra is szert tegyenek.
A hollandiai program 2 hónapos, és két turnusra tudsz jelentkezni:

  • 2017. március 1 – május 1.
  • 2017. május 3 – július 3.

A programot az Olde Vechte Alapítvány szervezi. A helyszín egy holland kisváros, Ommen.

A program kifejezetten azok számára van szervezve, akiknek még nincs külföldi tapasztalatuk, hátrányos helyzetűek, nehezebben tudnának nemzetközi programokban részt venni akár anyagi, akár szociális, akár egészségügyi okok miatt. Az sem gond, ha az angolt nem beszéled olyan jól, erre is fel vannak készülve a szervezők.
Az önkéntesek mellett folyamatosan lesz egy mentor, aki segít, hogy képben legyél, be tudj illeszkedni, és fordulhatsz bármilyen problémával.

Mit fogsz csinálni?
Az önkéntesek heti 36 órát dolgoznak különböző helyszíneken. A program elején fogjátok elkészíteni a beosztást, ekkor derül ki, hogy kivel és hol fogsz tevékenykedni. A munkahelyetekre biciklivel fogtok menni, ahogy a hollandok is teszik. Főleg gyakorlatias, kétkezi munkákat fogtok végezni. A munkahelyek: lovarda, állatmenhely, szőlészet, kemping, csoportszállás, farmok.
A két hónap során 1-2 helyszínek fogsz dolgozni. Minden helyszínen lesz egy koordinátor, ő fogja nektek elmagyarázni, mit kell csinálni, segít és támogat a munka során. Évek óta dolgoznak önkéntes fiatalokkal, akiket kollégájukként kezelnek. Ez egy nagyszerű lehetőség lehet számodra, hogy munkatapasztalatot szerezz, és közben megismerj egy másik kultúrát.
A szervezők különböző szabadidő programokat is szerveznek majd a csoportnak, de ti is kitalálhattok, és szervezhettek magatoknak programokat.

Angol nyelvű infólevél

Infó levél

Letöltés