Rural Ahead!

Rural Ahead!

Milyen az élet vidéken ma egy fiatalnak?

A vidéki fiatalok hátterében és élményeiben sok a közös vonás Európa-szerte. Ez az ifjúsági csere arról fog szólni, hogy magyar, francia és német fiatalok felfedezzék a saját birodalmukat, felébresszék és összevessék nézőpontjaikat: hogy másképp tekintsenek arra, ahogy a mindennapjaikat élik.

Az ifjúsági cserén nem-formális oktatási módszerekkel és médiával fogtok arra reflektálni, hogy mit jelent „fiatalnak lenni ma a falumban” önállóan, kis csoportban és a másik két ország fiataljaival közösen. A részvételi videó lehetővé teszi majd, hogy tapasztalatot cseréljetek, közös üzenetet hozzatok létre és ezt meg is osszátok a saját közösségeikkel otthon.

 

A szervező
Az ifjúsági cserét a Solidarites Jeunesses francia partnerünk vezeti, az Egyesek partnerként a magyar fiatalok (5 fő) kiválasztásáért és felkészítéséért felel.

Programok

  • ismerkedés, interkulturális tanulás
  • különböző helyi tanyák, farmok, kertészetek, borászatok, üzletek és helyi ifjúsági központok látogatása
  • interjúk és videó készítése

Az ifjúsági csere az OFAJ támogatásával valósul meg, a résztvevők számára az utazási költség, szállás, étkezés és program díja a projektből kerül finanszírozásra.

Jelentkezés

Kérjük, hogy jelentkezés előtt olvasd el az Infólevelet, majd egy e-maillel jelezd érdeklődésed az incoming@egyesek.hu címre.
Határidő: július 15.

Infó levél

Letöltés