Let’s include each other!

Let’s include each other!

 

Kedves jövőbeli résztvevők!

Meghívunk benneteket egy 1 éves utazásra, ahol lehetőségetek nyílik, hogy felfedezzétek a kapcsolatot a nyelv, identitás, hovatartozás között más országokból érkező fiatalokkal együtt. Mindez az „elnyomottak színháza” módszertannal és különböző digitális média eszközökkel fog megtörténni. Egy teljesen interaktív projektről van szó. Minden, ami történik azon alapul, hogy te mit hozol, mit kérdezel, mit alkotsz és csinálsz! Természetesen minden területen egy-egy képzett szakember fogja felügyelni a munkádat.

Ez a projekt három nemzetközi tréninget foglal magába, ahol minden helyszínen ugyanazokkal a fiatal résztvevőkkel fogsz egy-egy hetet eltölteni.

Első állomás – Magyarország, Hollókő – 2018. október 4-12

Második állomás – Izrael, különböző helyszínen, 2019. április

Harmadik állomás – Németország, Kiel, 2019. július

Bármely 16-25 év közötti személy részt vehet a projekten, nem számít, hogy tanulsz vagy dolgozol. A résztvevők tapasztalatot gyűjthetnek arról, hogy mit jelent nekik a saját anyanyelvüket vagy más nyelvet használn, ez hogyan hat az identitásukra, emberi kapcsolataikra saját országukon belül és kívül. Lehetőség lesz nem csak a saját, hanem szüleit, nagyszüleid, egész kultúrád tapasztalatainak megosztására, és a többiek megismerésére.  Az „elnyomottak színháza” és a fórum színház technikáit fogjátok használni, valamint megismerhetitek, hogyan lehet kreatív módon dokumentálni mindent, ami velünk történik. A tréning során egy előadás is készül majd, amit a helyi lakosoknak, mint közönségnek bemutathattok. Végül egy rövidfilmet is alkothattok a tapasztalataikról, amit megmutathattok az egész világnak.

A külföldi találkozók között mindenki megismerheti a saját országában élő résztvevőket/jelentkezőket. Ezekre a találkozókra előre láthatóan havonta egyszer kerül sor. Az első képzés, ami Hollókőn kerül megrendezésre lehetővé teszi, hogy a fiatalok megtanulják mi is valójában az „elnyomottak színháza” és annak módszertana. Együtt fognak gondolkodni olyan témákon, mint a diszkrimináció, a társadalmi problémák, az identitás, a nyelv – színházi feladatokon keresztül. A résztvevőknek lehetőségük lesz arra, hogy a saját tapasztalataikat osszák meg ezen az eseményen és megtalálják a közös összekötő pontokat a saját és mások történeteiben.

A magyar nyelvű tájékoztató letöltéséért kattints IDE.

 

ENGLISH:

We are inviting you for a one-year long journey to discover connection between language, identity, inclusion of others and getting to know young people from other countries.

All this will be done with the tools of theatre of the oppressed and new media. It is a fully interactive project, everything what will happen is based on what you bring, what you ask, what you create, and do! And of course, you will be guided by experts in all the involved fields.

 

There are 3 international training courses, where you will meet your fellow project-members, and you will spend together a week,

  • First in Hollókő, Hungary – 4-12th of October 2018 (very soon!)
  • And in various places in Israel, in April 2019
  • And in Kiel, Germany, July 2019

You will experience together what does using your mother tongue or another language mean to you, how it effects your identity and your relation to other people living in your country and in the world. You will share not only your experiences but also those of your parents and grandparents. You will use techniques of theatre of the oppressed or forum theatre, and you will learn creative ways to document all of what is happening.
You will also create an interactive performance which you will show to several local people!
And at the end, you will create a short movie showing what you experienced to the whole world.

In between the international meetings you will meet your team members in your own country, to learn more, to process the trainings and to make further research.

The first training in Hollókő will allow you to learn about the technique of Theater of the Oppressed . Together you will reflect on themes such as discrimination, social structures, identity, language through theatre activities. You will have the chance to bring your own experiences into this event and to find common patterns in your and other participant’s stories.

Infó levél

Letöltés