Rebuild with us!

Rebuild with us!
Jelentkezés

Segíts az InDaHouse Hungary-nak, hogy átépíthessen és felújíthasson egy régi hernádszentandrási házat az iskola utáni és korai fejlesztő programjuk számára.

Partner

Az InDaHouse Hungary Egyesület önkéntesei borsodi falvakban élő, hátrányos helyzetű gyerekeknek tartanak egyéni és csoportos fejlesztő foglalkozásokat heti rendszerességgel. Céljuk, hogy a hozzájuk járó gyerekek önmegvalósító, felelős, a saját sorsukat irányító felnőttekké váljanak, akik a tőlük kapott támogatást be tudják építeni a gyermekeik nevelésébe.

Munka

A programnak több helyre van szüksége, és most egy régi házat fognak átépíteni/felújítani a faluban, a meglévő ifjúsági központjuk közelében. Önkéntesként arra kérünk, hogy támogasd a felújítási munkálatokat. Ez magában foglalhatja a gipszkartonozást, csempézést, padlóburkolást, vakolást, festést stb. A munka 8.30-tól 16.00 óráig tart, aközben kisebb szünetekkel. Egy építésvezető koordinálja majd a munkát, aki képes lesz a munkafolyamatokat kis feladatokra bontni, amelyeket mindenki képes elvégezni. Ehhez a munkához nem szükséges különösebb tapasztalat, és  könnyebb fizikai munka lesz, nem falbontás vagy betonozás, tehát lányok és fiúk számára egyaránt megvalósítható.

Szállás és étkezés

Az IDH Hungary rendelkezik egy Gyermek- és Önkéntes Központtal, amelyet önkéntesek építettek magánszemélyek és cégek adományaiból Hernádszentandráson (3852 Hernádszentandrás, Táncsics út 91.). A szálláson 12 ágyas nagy szobák vannak, melyekből egy szoba az önkéntesek számára lesz fenntartva. Ágyneműt tudnak biztosítani, de saját hálózsákot és törölközőt hozhatsz magaddal. A központban van egy nagy és jól felszerelt konyha. Reggelire és ebédre hideg ételt biztosítanak, munka után pedig meleg ételt vacsorára, amit helyi családok főznek, vagy a közeli éttermekből rendelnek. Vegetáriánus, glutén- és laktózmentes ételek is rendelkezésre állnak majd.

Helyszín és szabadidő

Hernádszentandrás Magyarország északkeleti részén, a szlovák határhoz közel, gyönyörű környezetben található. A legközelebbi nagyváros Encs 7km, Miskolc 40km távolságra van. A falunak körülbelül 400 lakosa van. Egy kis bolt és egy kocsma, valamint egy étterem a szomszédos faluban, Pere településen található. A szabadnapokon ellátogathatsy Miskolcra vagy Kassára, illetve a leghíresebb magyar borvidékre Tokajba. Ha szereted a természetet, kirándulj fel a Regéc vár romjaihoz, a Boldogkőváralja várához vagy a Zempléni-hegységbe, ahol Magyarország egyik legvadregényesebb erdeje található, sok természeti látnivalóval.

Utazás

Budapestről vonattal kell utazni Ináncsra, ahol a csapat felveszi majd az önkénteseket. A vonatok óránként indulnak Budapest Keleti pályaudvarról Miskolcon keresztül. Javasoljuk, hogy 16.25-os vonattal menjünk együtt a Keleti pályaudvarról, hogy 19.00 óra körül megérkezzünk az ifjúsági központba.

Kérések

Legyél elég fitt a fizikai munkához. Nincs szükség különleges dokumentációra és COVID-19 igazolásra. Nincs nyelvi követelmény, de szükséges, hogy a szervezőkkel magyar és a többi nemzetközi önkéntessel angol nyelven tudj kommunikálni. Kérjük, hozz magaddal olyan ruhát, amit nem sajnálsz összepiszkolni az építkezés során, valamint érdemes hoznod saját hálózsákot és a gyógyszereidet.

Videó