Everyone on Stage! Youth Exchange

Everyone on Stage! Youth Exchange

Ezen az ifjúsági csereprogramon 25 fiatal találkozik majd, hogy a történetmesélésen keresztül fedezzék fel a sokszínűséget. Az embereknek természetes hajlamuk van arra, hogy történeteket meséljenek, valós és elképzelt történeteket egyaránt. A kommunikáció és a kapcsolatépítés kulcsfontosságú a jó történetek elmeséléséhez, de mi történik akkor, ha a közönségünk más nyelven beszél vagy más kultúrából érkezik? Reméljük, hogy a színház és az improvizáció segítségével választ kapunk ezekre a kérdésekre, és egy közös, befogadó történetet hozunk létre. Ha van egy történeted, amit meg szeretnél osztani, és szeretnéd mások történetét is meghallgatni, akkor ez a projekt neked szól!

Célok

Az ifjúsági csereprogram célja, hogy feltárja a befogadás különböző formáit, például a fogyatékosságot, a kulturális különbségeket és a speciális igényeket. Célja, hogy a fiatalokat megtanítsa arra, hogy empatikus meghallgatással leküzdjék előítéleteiket.

  • A nyitottság elősegítése azáltal, hogy mindenkit bevonunk
  • A különböző hátterű fiatalok összehozásával elősegíteni a mélyreható élményt.
  • A projekt végére közösen létrehozni és bemutatni egy színdarabot.

Tevékenységek

A fiatalok egy hivatásos művész vezetésével színházi műhelymunkákon vesznek részt és a következő színházi tevékenységeket ismerhetik meg:

A kreatív megközelítés mellett a projekt különböző műhelymunkákat is magában foglal, amelyek lehetővé teszik, hogy többet tudjunk meg a projekt témájáról, és történetek, tapasztalatok és sok egyéb megosztásával fokozzuk a beszélgetéseinket. Mozgó viták (3D), Worldcafés, Tematikus viták (fogyatékosság és befogadás, interkulturális befogadás stb.), Befogadó projektek bemutatása és a belgiumi befogadás szereplőinek találkozója és szerepjáték esettanulmányok alapján.

Szállás

  • La Gatte d’Or à Harsin (1. hét): Village de Harsinban található, nem messze Marche-en-Famenne-től. Egy gyönyörű multifunkcionális helyiségből, valamint egy étkezőből, nyitott konyhával, egy hűsölőhelyiségből, 2-4 fős kis hálószobákból, kényelmi berendezésekből (zuhanyzó és WC) áll.
  • Complexe Saint-François (2. hét): A Marche-En-Famenne-ben található komplexum egy nagy tárgyalóteremmel, egy gyönyörű szabadtéri területtel, egy közös konyhával és 2 fős kis szobákkal, valamint minden szükséges kényelmi felszereléssel (WC-k, zuhanyzók) rendelkezik.

Költségvetés

A szállás és a tevékenységek költségeit fedezik, az utazási költségeket pedig az ERASMUS+ program átalánydíjának megfelelően térítik meg (az utazási távolságot a következő módszerrel számítják ki http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_fr.htm)

A projektet az Európai Bizottság támogatásával finanszírozták.